НАТФИЗ и ФИЛИП МОРИС БЪЛГАРИЯ, партньорство за зелено бъдеще

НАТФИЗ и Филип Морис България сключиха партньорство за насърчаване участието на младите хора в диалога върху глобалните екологични проблеми и опазването на зелената среда. Студентите от Филмовия факултет на НАТФИЗ вече са част от  информационната кампания на Филип Морис България – #ПромениКартинката за 2022 година. Техните трийсет секундни рекламни клипове, посветени на „социалните каузи в областта на екологията“, се финансират от Филип Морис България и ще бъдат публично представени. „30-сек. реклама“ е задължителен модул в процеса на обучение, но през последните години темите бяха преобразувани в посока, която фокусира младите творци върху глобалните проблеми, активира съпричастността им и ги провокира да заявят позицията си чрез инструментите на киното.

По повод презентирането на новите събития в информационната кампания на Филип Морис България (9-ти май, 16.00 ч. в Tobacco Garden Bar), ще бъдат излъчени и първите видеа на студентите от 2-ри курс в НАТФИЗ, изготвени по проекта #ПромениКартинката.

В същия ден ще бъде открита и изложба с 28 информационни пана на #ПромениКартинката, със съдействието на в-к „Стандарт“ и подкрепата на Столична община. Изложбата, разположена в парка пред Народен театър „Иван Вазов“ може да бъде разгледана до 23-ти май.

Pin It on Pinterest