Общество

Наришкин: Украйна складира военна техника в атомни електростанции

Директор на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин:

📌 В Службата за външно разузнаване постъпват достоверни сведения за това, че украинските въоръжени сили осъществяват складиране на предоставяните от Запада въоръжения и бойни припаси на териториите на атомни електростанции. Това се отнася до най-скъпите и дефицитни за ВСУ ракети и комплекси РСЗО «Хаймърс» и чуждестранни системи за ПВО, както и артилерийски бойни припаси с голям калибър. Само за последната седмица на декември 2022 г. през железопътната станция «Рафаловка» към АЕЦ «Ровенская» от чужбина са били доставени няколко вагона смъртоносен товар.

📌 Идеята на киевския режим е ясна. По същия начин, както бандеровците обстрелват градовете на Донбас и други гранични региони на Русия иззад гърба на невинните мирни украински жители, командването на ВСУ крие бойните припаси в тила, прикривайки се с атомни реактори. Сметката се състои в това, че ВС на Русия, разбирайки опасността от ядрена катастрофа, няма да нанасят удари срещу териториите на АЕЦ. Ако пък мащабна детонация на складовете и разрушаване на атомната станция се случи по вина на поредната «изгубила се» украинска ракета на ПВО, тогава вината за трагедията винаги може да се прехвърли върху Москва. Киев е абсолютно убеден в това с оглед на мълчаливото поощрение от Запада на украинските артилерийски удари срещу Запорожката АЕЦ.

📌 Това е методът, който често използват международни терористи. Само че заложниците на киевския режим сега са не отделни мирни граждани, а десетки и дори стотици хиляди жители на страната им и съседните държави. Бихме искали да се надяваме, че в Киев на никой няма да му хрумне специално да взриви такива складове, разчитайки да измолят от САЩ и съюзниците им още повече оръжия и бойни припаси.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest