Общество

Наришкин: Украйна е само пешка в голяма геополитическа игра

От интервюто на Директора на Службата за външно разузнаване на Русия С.Е.Наришкин за „Российская газета“:

💬 За западняците беше важно да насърчават темата за предстоящото украинско контранастъпление в глобалното информационно пространство. Очевидно надцененото значение, което му се придаваше, е своеобразен елемент на психическа атака преди битка. В допълнение, постоянното обсъждане на тази тема позволяваше на евроатлантическия тоталитарен либерален елит да оправдае доставките на оръжия за Киев и да осигури единството на страните от НАТО, много от които вече са доста уморени от Украйна и нейния президент.

💬 Във възгледите на англосаксонците Украйна, да не говорим за сегашното й ръководство, е само пешка в голяма геополитическа игра. Основната цел на тази игра е да се нанесе стратегическо поражение на Русия. Всички знаят думите на Збигнев Бжежински (бивш съветник по националната сигурност на президента на САЩ. – Заб. на „РГ“): „Без Украйна Русия ще престане да бъде империя, с Украйна Русия автоматично се превръща в империя“. САЩ и Великобритания от десетилетия култивират украинския национализъм, за да го връхлетят върху страната ни в час „Ч“. Те дори се съгласяват да превърнат Украйна в „черна дупка“ в Европа, само и само да попречат на нейното сближаване с Русия.

💬 В оптиката на англосаксонския елит украинците са „пушечно месо“, което не е жалко да се използва, за да се спасят ценните животи на американските и британските военни. Когато украинците, както се казва, свършат, на тяхно място ще дойдат поляците, а след това вероятно и германците. Звучи изключително цинично, но именно това е логиката на стратегическите планове на Вашингтон и Лондон, това личи и от документални материали.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest