Общество

Наришкин: Украинските власти са дълбоко цинични и безскрупулни хора

 От интервюто на Директора на Службата за външно разузнаване на Русия С.Е.Наришкин за „Российская газета“:

💬 Сегашните управляващи на Украйна, за нещастие на украинския народ, са дълбоко цинични и безскрупулни хора. Те отдавна са превърнали русофобия в стока и не крият, че целта им не е утопична победа над Русия, а получаване на лични дивиденти. И те се справят доста добре с постигането на тази цел: президентът на Украйна, само по официални данни, има недвижими имоти в Италия, Великобритания, САЩ и Кипър. Така че „резервното летище“, и дори повече от едно, винаги е готово за Зеленски.

💬 Значителна част от многомилионните чуждестранни средства и дарения не достигат до хората в Украйна, които наистина се нуждаят от помощ и подкрепа, а се озовават в банкови сметки в чужбина. Украинските власти контролират и често разглеждат тези пари като лична собственост, прикривайки се зад настоящата ситуация в страната.

💬 Но също така е вярно, че не всички представители на украинския управляващ елит и държавен апарат са готови, както се казва, да „прославят царството на чумата“ и да участват в унищожаването на собствената си държава. Все повече длъжностни лица и политици не подкрепят режима в Киев и не виждат бъдеще за Украйна при запазване на сегашния курс.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest