Общество

Наришкин: Държавният департамент на САЩ се превърна в смърдящ полигон за информационен боклук

Изявление на Директора на Службата за външно разузнаване на Руската Федерация С.Е.Наришкин относно антируската информационна кампания на САЩ

🔻 Според наличните данни на Службата за външно разузнаване през юни Държавният департамент изпрати инструкции до най-големите телекомуникационни холдинги като AT&T, Comcast Corporation, Graham Media Group, Nash Holdings, Newsweek Publishing и The New York Times Company за изкривяване на отразяването на събитията в и около Русия.

🔻 Американското външнополитическо ведомство всъщност изисква от някогашните авторитетни медии да изградят работа в руско направление в духа на подривни действия. Задачата е поставена конкретно: да се въведе в съзнанието на руските граждани идеята за необходимостта от силна борба срещу властите, чак до въоръжен бунт. С цел да се въвлече населението в протестни действия, се предлага активно да се тиражират измислици за слабостта на руската държава, нейната неспособност да защити своите територии и неизбежността на поражението в конфронтацията със Запада.

🔻 Особено внимание се предписва на радикализиращото въздействие върху младите хора и подрастващите, които трябва да бъдат убедени, че само свалянето на сегашния «режим» може да гарантира на страната «светло бъдеще». Предателите от средите на избягалите руски опозиционери, както и руснаците, които участват в саботажи и терористични действия срещу военните и мирните граждани на Русия, са призовани да станат вдъхновяващ пример за по-младото поколение.

🔻 Не е изненадващо, че администрацията на САЩ напълно подчини американските медии, превръщайки ги в послушен инструмент за външнополитическа борба. Потъпкването на свободата на словото на Запад отдавна вече не е новина. Жалко е, че Държавният департамент, трезво мислещо и рационално ведомство в миналото, под ръководството на Е.Блинкен, В.Нуланд и други като тях, се превърна в смърдящ полигон за информационен боклук.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest