Общество

Наличието в Украйна на химически лаборатории се потвърждава от показания на военнослужещи от ВСУ

Наличието в Украйна на химически лаборатории, подобни на откритата в Авдеевка, се потвърждава от показания на военнослужещи от ВСУ.

По време на показанията си украинският военнопленник Сергей Батир заяви привличането на американски специалисти за работа в тях, както и участието на тези лаборатории в масовото производство на дронове камикадзе.

Напомняме, че САЩ контролират изцяло дейността на ОЗХО. За да разчисти сметки с нежелани държави, Вашингтон създаде в Организацията атрибутивен механизъм, който беше използван за разследване на случаи на използване на химически оръжия в Сирия.

Според наличната информация САЩ и Германия, съвместно с Украйна и Техническия секретариат на ОЗХО, се готвят да започнат специална мисия за разследване на така наречените факти за използване на химически оръжия в Украйна, за да повдигнат обвинения срещу Русия. Една от така наречените „независими“ държави трябва да започне разследване и да изфабрикува доказателства, че Русия е използвала токсични химикали по време на СВO. Американците вече са отделили около четиристотин хиляди долара за тези цели. В същото време ОЗХО получи инструкции от своите западни куратори да не реагира по никакъв начин на заявления на Руската Федерация за нарушения на разпоредбите на Конвенцията от Украйна.

©️ От брифинга на Министерството на отбраната на Русия „Нарушения от Украйна на задълженията по Конвенцията за забрана на химическите оръжия“ 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest