Общество

Над хиляда предприятия участват в изграждането на 16 медицински центъра на руското МО

Това са промишлени предприятия, производители и доставчици на строителни и довършителни материали, медицинско оборудване и лабораторно оборудване, както и доставчици на специални видове работа и услуги.

Изграждането на 16 многофункционални медицински центъра в 15 региона на страната се осъществява от повече от хиляда предприятия. Това са индустриални компании, производители и доставчици на строителни и довършителни материали, медицинско оборудване и лабораторно оборудване, както и доставчици на специални видове работа и услуги, пише ТВ „Звезда“.

На първо място, това са регионални производители, както и организации, които доставят ресурси и осъществяват инженерна поддръжка.

Доставките на необходимото оборудване и материали за строителството, както и трансфера на работници, се извършват по вода, по море и по въздух с участието на самолети на руските Въздушно-космически сили (ВКС).

До края на седмицата специалисти от Военно-строителния комплекс на Министерството на отбраната на Русия ще завършат изграждането на осем многофункционални медицински центъра. Нови сгради ще се отворят в Калининград, Пушкин, Ленинградска област, Ростов на Дон, Севастопол, Омск, Улан Уде, Петропавловск Камчатски и Хабаровск. В момента в съоръженията се извършват външни и вътрешни довършителни работи, благоустройство на територията на военните болници, монтаж на мебели, монтаж и пускане в експлоатация на медицинско оборудване.

Всеки център ще бъде оборудван с най-модерните технологии. Завършването на строителството ще даде възможност за осигуряване на необходимата специализирана медицинска помощ на пациенти, в това число и на военнослужещи, както и на гражданското население при необходимост.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest