Общество

Над 50 вертолета от ЮВО участват в двустранни батальонни тактически учения на 25 полигона

Над 50 вертолета на армейската авиация на 4-та армия на ВВС и ПВО на Южния военен окръг (ЮВО) ежедневно участват в двустранни батальонни тактически учения на територията на 25 общовойскови полигона на окръга.

Екипажите на армейската авиация изпълняват учебно-бойни задачи по единния план на командирите на батальонни тактически групи от общовойскови обединения и съединения на морската пехота на Черноморския флот и Каспийската флотилия, предаде пресслужбата на ЮВО.

Използването на авиацията е организирано с цел обезпечаване въздушното прикриване на общовойсковите подразделения от удари на условен противник, както и за водене на въздушно разузнаване и обезпечаване действията на високомобилни подразделения в хода на учебния бой.

Координацията на действията на вертолетните звена и ескадрили се обезпечава от напреднали авиационни артилеристи. Те от своя страна влизат в състава на полевите командни пунктове на общовойсковите подразделения, действащи в единна система на разузнавателно-ударните комплекси. Насочването на авиационните удари към целта също се изпълнява от войскови разузнавачи, използват се комплекси за разузнаване, управление и комуникация „Стрелец-ВР“.

В съответствие с изискването на командващия войските на ЮВО генерал на армията Александър Дворников, практиката за управление на авиационните сили е внедрена в системата за бойна подготовка на всички командири на роти и батальони на мотострелкови, танкови и артилерийски части на окръга.

Батальонните тактическия учения се водят по единен замисъл за двустранни командно-щабни учения по управление на войските на ЮВО на югозападното стратегическо направление.

В ученията вземат участие съединения и войскови части на ЮВО, както и подразделения на военни бази, дислоцирани в Абхазия, Армения, Южна Осетия, както и части на силите на Черноморския флот и Каспийската флотилия, които отработват практически действия в акваторията на Черно и Каспийско море.

Общо в ученията с обединения и съединения на ЮВО участват около 8000 военни, включени са близо 650 единици въоръжение и военна техника от състава на общовойсковата армия, обединения на ВВС и ПВО, съединения и части различни родове войски и специални войски на окръжно подчинение, сили на Черноморския флот и Каспийската флотилия.

източник:

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest