Общество

На Изложението „Русия“ 225-годишнината на Александър Сергеевич Пушкин беше отбелязана с масово четене на поезия и ярко шествие

Едно от най-ярките събития, посветени на датата, беше масов поетичен флашмоб: повече от 500 души едновременно прочетоха откъс от поемата «Руслан и Людмила» – «Край Лукоморие дъб зелен расте …». Познатите реплики от детството бяха подхванати и от гостите на Изложението.

А след това над 1000 души се включиха в театралното шествие «Браво, Пушкин! Браво!» Под звуците на оркестъра те преминаха през Павилион № 75. Гостите можеха да видят героите от пушкинския бал от началото на 19 век и героите от любимите си приказки.

💬 „Това е значимо събитие, както е прието у нас на Изложението, празнуваме го всички заедно, възрастни и деца, представители на всички региони. Важно е, че към нас се присъединиха и чуждестранни гости – участници в Международния фестивал на театралните школи на страните от БРИКС+. Пушкин е създателят на нашия съвременен руски език. Неговите творби са нетленни и ги знае целият свят, те обединяват нашата страна и ние се гордеем с тях“, – каза заместник генералният директор на Изложението «Русия» Анастасия Звягина.

В шествието се включиха и чуждестранни участници от международния младежки театрален фестивал БРИКС+ от Индия, Китай, Южна Африка, Иран, Обединените Арабски Емирства и Беларус.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest