Общество

На форума „Армия 2021“ ще представят машина за превръщане на секретни документи в прах

На форума „Армия 2021“ ще бъде представена руската разработка – машина за унищожаване на документи с най-високо ниво на защита, която позволява ликвидиране на секретни документи.

Устройството дава възможност за унищожаване на хартиени документи, пластмасови карти, CD- и DVD-дискове на най-малки части без възможност за възстановяване.

Разработката ще бъде показана за първи път на Международния военнотехнически форум „Армия 2021“, който ще се проведе от 22 до 28 август в Московска област, пише edaily.com.

„Холдингът „Роселектроника“ на държавната корпорация „Ростех“ започна производството на шредери с най-високо ниво на секретност. Устройството позволява унищожаване на хартиени документи, пластмасови карти, CD- и DVD дискове на малки части без възможност за възстановяване. Разработката ще бъде показана за първи път на Международния военнотехнически форум „Армия 2021″, който ще се проведе от 22 до 28 август в Московска област“, съобщиха на 12 август от пресслужбата на „Ростех“.

Те отбелязаха, че устройството разрязва лист формат А4 на части с размери 0,8 на 1 мм (за сравнение: дебелината на линия от химикал е 1,5 мм).

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest