Общество

На форума „Армия 2020“ ще представят над 25 000 вида оръжия

На международния военнотехнически форум „Армия 2020“, който ще се проведе от 23 до 29 август, над 1000 компании ще представят повече от 25 000 вида оръжие и техника.

По време на среща на колегиума на военното ведомство руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че предприятията на отбранителната промишленост на Русия ще покажат най-новите си разработки не само в статично изложение, но и ще демонстрират тяхната динамика. За тези цели министерството на отбраната отпуска около 690 единици модерно въоръжение.

Шойгу разказва, че през 2020 г. форумът ще се проведе в нов формат. За първи път Международните армейски игри ще стартират едновременно с форума, а състезанията по танков биатлон ще започнат на тренировъчната площадка в Алабино.

Гостите на форума ще могат да обсъдят в рамките на научно-деловата програма въпроси за осигуряване на отбраната и сигурността на държавата, развитието на производствения и научно-техническия потенциал на военнопромишления комплекс на Русия.

На форума „Армия 2020“ са поканени министри на отбраната на 133 държави и официални делегации на различни страни. Всички участници и гости на събитието ще могат да посетят Главния храм на въоръжените сили, музейния комплекс „Път на паметта“ и музея на открито „Поле на победата“ – съобщават от „Российская газета“.

източник:

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest