Общество

На Червения площад се състоя първата нощна репетиция за парада

На Червения площад в руската столица Москва се проведе първата нощна репетиция за парада в чест на 76-годишнината от победата във Великата отечествена война, съобщи руското военно министерство.

Числеността на пехотата превиши 12 000 души. В състава на механизираната колона имаше над 190 образеца военна техника, пише „Известия“.

Става дума за пет типа танкове, включително исторически, съвременни и перспективни образци. Съвременната линия представя танкове Т-72Б3М, Т-80 БВМ и Т-90М „Прорив“, а перспективната — бойната машина Т-14 „Армата“.

В репетицията се включиха и бронеавтомобили с повишена защита „Тайфун“ и „Тайфун-ПВО“, бойни машини за мотострелкови подразделения БМП-3 и БМП-2, ракетен комплекс „Искандер-М“, реактивна система за залпов огън „Торнадо-С“, както и артилерийски комплекс „Коалиция-СВ“.

Освен това в състава на механизираната колона влязоха комплекси за ПВО със среден и малък обсег Бук-M3 и Тор-M2, ЗРПК „Панцирь-С“ и зенитна ракетна система С-400. Въоръжението на Въздушно-десантните войски бе представено от бойните машини БМД-4М и БТР-МДМ „Ракушка“.

Следващата нощна тренировка на Червения площад е планирана за 4 май, а генералната репетиция е на 7 май. По това време центърът на столицата ще бъде затворен за движение.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest