Общество

На „Армия 2020“ за първи път ще видим средства за борба с крилати ракети

Станаха известни подробностите за програмата, която ще бъде представена на „Армия 2020“.

Командирът на Военно-въздушните сили (ВВС) – заместник-главнокомандващ на руските Въздушно-космически сили (ВКС) генерал-лейтенант Сергей Дронов даде интервю за вестник „Красная звезда“. По-специално той разказа за това, което ще можем да видим във „въздушната“ експозиция на Международния военнотехнически форум „Армия 2020“, пише „Российская газета“.

Според Сергей Дронов в демонстрациите ще участват над 20 единици авиационна техника на руските ВКС. Към тях ще се присъединят самолети от ВМФ, аероклуба на ВВС, ДОСААФ на Русия и авиационната индустрия.

Зрителите ще видят въздушното шоу на пилотажните групи „Руски витязи“, „Стрижи“, „Беркут“ и пилотажната група „Първи полет“ (на самолети Як-52).

Те ще могат да видят и разиграване на въздушен бой с участието на техника от аероклуба на ВВС, както и изявата на заслужения майстор на спорта на Русия Светлана Капанина на самолет Extra.

„На полигон „Алабино“ вертолетите на армейската авиация в сътрудничество с бойните превозни средства на Сухопътните войски ще отработят огнево поразяване на симулиран враг, докато прикриват автомобилни колони от въздуха. На статичната експозиция се планира да представят около 60 образеца на авиационна техника, включително седем безпилотни летателни апарата“, каза генерал-лейтенантът.

И накрая, за първи път на форума на 26 август ще се проведе динамична демонстрация на бойните възможности на средствата за борба с крилати ракети и дронове.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest