Общество

На „Армия 2020“ Русия е подписала договори на стойност над $380 милиона

На форума бяха подписани и редица международни споразумения.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че в рамките на Международния военнотехнически форум „Армия 2020“, който се проведе през август, Русия е подписала договори с чуждестранни клиенти на стойност над $380 милиона. Главата на военното ведомство обяви това на разширено заседание на колегиума на руското министерство на отбраната, пише ТВ „Звезда“.

„В кулоарите на форума субектите на военнотехническото сътрудничество подписаха експортни договори за доставка на военна продукция на чуждестранни клиенти на стойност над $380 млн. и подписаха редица международни споразумения“, каза Шойгу.

Международният военнотехнически форум „Армия 2020“ се проведе от 22 до 28 август в конгресно-изложбения център „Патриот“. Тази година форумът стана първото изложбено мероприятие на международно ниво в сферата на отбраната, проведено след вдигането на летните карантинни мерки, не само в Русия, но и в света. За първи път – едновременно с форума „Армия 2020“, се проведоха и Международните армейски игри.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest