Москва се връща към обичайния си ритъм на живот!

От 9 юни се отменя самоизолацията и пропускателният режим в столицата.

 Графикът за разходките отпада заедно с тях, писа кметът на Москва Сергей Собянин.

Социални карти, споделено пътуване и салони за красота

От 9 юни социалните карти отново ще заработят. Ще бъде възможно да се възстанови срокът на валидност на неизползваните билети за обществен транспорт, които започват от 12 юни.

Фризьорски салони, салони за красота, фотоателиета, ветеринарни клиники и агенции по заетостта се връщат на работа.

Собянин подчерта, че обществените организации, филмовите и звукозаписните студия, както и научните институти, могат да се върнат към нормалната си дейност. Театрите, концертните организации и цирковете могат да възобновят репетициите.

Освен това от 9 юни московчани отново могат да посещават градските гробища.

Музеите, изложбените зали и зоологическите градини ще отворят вратите си. Билети ще се купуват само онлайн. Гражданите ще могат да присъстват на спортни събития, но само ако трибуните не заемат повече от 10%.

Фитнес клубове, басейни и детски градини

Фитнес клубове, басейни и оздравителни комплекси ще отворят за посетители на 23 юни.

Детските градини и институциите за социално подпомагане ще се върнат към обикновения живот. За гражданите ще отвори цялата обществена инфраструктура.

Собянин добави, че в течение на няколко седмици „пандемията спада“. Той подчерта, че вероятността от заразяване с вируса е намаляла, но не е изчезнала напълно. Кметът отново моли гражданите да са отговорни към себе си и своите близки.

Премахването на останалите ограничения ще бъде обявено по-късно – съобщават от „Москва 24„.

В заключение Собянин поздрави всички московчани и гости на столицата „за още една обща победа и голяма стъпка към завръщането на пълноценен живот“. 

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest