Московски храм отслужи молебен за спасение от коронавируса

В патриаршеското съединение на Китайската автономна православна църква в Москва се отслужи молебен за спасяването от епидемията на коронавируса.

Проведе се в храма „Св. Николай“ в Голутвин – единственият столичен храм, в който се четат служби на китайски език.

„Настоятелят на съединението протойерей Игор Зуев отслужи молебен за спасението от епидемията на коронавируса [от който може да се развие пневмония – бел.ред.], обхванал съюзния на Русия Китай“, цитира „Интерфакс“ думите на православния активист Кирил Фролов.

Той разказа, че на молебена са дошли над 60 китайци, които живеят в руската столица. Сред тях както кръстени, така и готови да приемат християнството – хора, които неотдавна са познали православието. Към последните се отнасят студенти, предприемачи и дипломати, дошли в Русия.

Китайски туристи в Москва
Китайски туристи в МоскваGlobal Look Press

Първите случаи на заболяването с нетипичната пневмония са регистрирани в китайския град Ухан през декември 2019 година. Възбудител се оказва неизвестен до момента коронавирус, получил название 2019-nCoV. По последни данни в Китай са се заразили над 4500 души, като жертвите вече са над 100 души. Вирусът се разпространява и в други страни: случаи на зараза са регистрирани в Тайланд, Австралия, Сингапур, Япония, САЩ, Малайзия, Германия, Франция и други. В Русия към момента няма такива.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest