Морските пехотинци от Каспийския флот превзеха бреговете на „врага“

Морските пехотинци от Каспийския флот изпълниха операция по стоварване на морски десант на брега, съобщиха от пресслужбата на Южния военен окръг.

„На военните полигони „Скорпион“ и „Аданак“ в Република Дагестан личният състав на полк на морската пехота на Каспийския флот извърши марш на бронетранспортьори БТР-82A до района за формиране на колоната и се натовари на десантни катери“, се казва в доклада, цитиран от ТВ „Звезда“.

„Заемайки плацдарма по бреговата линия, морските пехотинци пристъпиха към изпълнение на учебно-бойни задачи, за да пробият отбраната и напълно да унищожат условния враг при огневата поддръжка на бронетранспортьорите, изпълнявайки бойна стрелба от стрелково оръжие с хвърляне на гранати по различни мишени, позиции на „противника“, добавиха от пресслужбата

Военнослужещите на самоходната артилерийска батарея откриха огън по позициите на условния противник, използвайки артилерийските оръдия „Нона“.

В мероприятията се включиха повече от 1000 души, 20 кораба, десантни катери от тип „Серна“ и помощни кораби, около 200 единици въоръжение, военна и специална техника, както и шест вертолета Ми-8АМТШ „Терминатор“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest