Общество

„Моят град“ е темата на III регионален конкурс за детска поезия „Аз – детето на морето“

Конкурсът за детска поезия, организиран от Център за млади таланти, се провежда за трета поредна година в Бургас и региона.

Малчугани в три възрастови групи: 7 – 8 г., 9 – 10г. и 11 – 12 г., ще имат възможността да покажат своята творческа дарба чрез писането на стихчета и да изразят чувствата си към родното място.

Председател на журито отново ще бъде големият български поет, драматург и бургазлия Недялко Йорданов, носител на награда „Златен Орфей“ за цялостно творчество, автор на множество стихове, пиеси и роман в стихове за деца и юноши, познат и обичан от много поколения бургазлии.

В журито участва още и младата бургаска поетеса Яна Вълчева, автор на три поетични и две детски книги и ръководител на групата по творческо писане за малки деца към Център за млади таланти, гр. Бургас. Яна е член на Бургаска Писателска Общност и инициатор на проекта „С гласа на Бургас“ към Община Бургас. Журирала е във формата за авторска поезия „ПрочетиМи“ и в конкурса за детско творчество „Създай книга с БНР Бургас“.

В екипа на журито тази година ще се включи и Кети Папъшева, автор на пъстроцветната стихосбирка „Гъбка Качулатка“ и дългогодишен педагог в начален етап.

 „Вече единадесет години подкрепяме и развиваме най-големия потенциал на страната ни – талантите на нашите деца. Чрез темата на конкурса целим да събудим у най-малките любовта към пренадлежността към родното място. В трудното време, в което живеят децата ни в момента, за нас е важно да дарим надежда и оптимизъм и да стимулирме малките таланти да изразяват чувтвата си чрез творчество и изкуство. Очакваме децата да дадат смело воля на въображението си и да ни изненадат за пореден път със зрялост и дълбочина на словото изказа.“, споделя г-жа Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, основател на Център за млади таланти в Бургас.

В конкурса могат да вземат участие всички деца от Бургас и региона на възраст от 7 до 12 г. Крайният срок за изпращане на стихотворенията е 26 ноември 2021г. чрез онлайн формуляр, поместен на уебсайта на организаторите: www.forbgkids.org. Пак там могат да бъдат намерени и пълните условия за участие.

Финалистите ще бъдат обявени на 6 декември 2021 г. Предвидени са награди за отличените в трите възрастови групи.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest