Общество

Митрофанова: В САЩ и Европа властва диктатура с либерална насоченост

Основни тези от интервюто на Посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова за информационна агенция «ПИК» (18 декември 2023 г.):

🔹 Сега в САЩ и Европа властва диктатура с либерална насоченост. Свободата на словото е просто фраза, фигура на речта, по същество лишена от истинската си същност.

🔹 Демонтажът на Паметника на Съветската Армия в София, на първо място, е враждебен акт по отношение на историята на България. Това е пик на духовна деградация и интелектуално падение и е разрушителен процес, който води до още по-голямо разделение в обществото.

🔹 В България има твърда диктатура на евроатлантическото малцинство, което се опитва да изтрие историческата памет и да наложи либерални ценности.

🔹 Наративът, че Русия има имперски амбиции по отношение на страните от Евросъюза, тръгва от украинците. Това, разбира се, е пълна измислица, която цели да убеди европейците, че Украйна воюва за Европа, към която уж претендира Русия.

🔹 Русия никога не се е отказвала от политиката на дипломатическото решение на украинската криза, което многократно сме заявявали. През 2022 година обаче в Украйна беше приет закон, забраняващ каквито и да е преговори с Руската Федерация. Днес ние не виждаме никакви реални сигнали нито от страна на Киев, нито от страна на онези, на които той се подчинява, на Запада, за готовност да се започне преговорен процес.

🔹 Колкото по-бързо се спре с безумното напомпване с оръжия на киевския режим, толкова по-бързо ще приключи конфликта. Полза от това ще има, на първо място, народът на Украйна.

🔗 Цялото интервю вижте в сайта на „ПИК“

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest