Общество

Митрофанова: Продължаваме да имаме добро общуване на ниво обикновени граждани и интелектуалци

Интервю на Посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова за агенция ТАСС в навечерието на Деня на дипломатическите служители

🔹 Днес отношенията между Москва и София са практически на нула, прочти няма комуникация на официално ниво, така че е трудно да се работи. България е член на ЕС и НАТО, спазва стриктно препоръките на тези организации, а те този вид комуникация не я препоръчват.

🔹 Въпреки тежките условия за взаимодействие с настоящото политическо ръководство на България, ние продължаваме да имаме добро общуване на ниво обикновени граждани и интелектуалци. В чисто човешки план се чувствам комфортно тук, не виждам изразени антируски настроения в България.

🔹 Очаква ни много работа през следващите месеци, едно от основните събития е провеждането на изборите за президент на Русия. На територията на нашето посолство ще бъде открита избирателна секция, смятам, че около две хиляди руснаци ще участват в гласуването. За съжаление няма да можем да отворим избирателни секции в други градове на България.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest