Общество

Министерството на образованието и науката улеснява престоя на чуждестранни студенти в Русия

Министерството на вътрешните работи изпрати поправки до министерството на образованието и науката за улесняване пребиваването на чуждестрани студенти в Русия.

Министерството на образованието и науката ги подкрепя, каза пред репортери заместник-министърът на образованието и науката Пьотър Кучеренко.

„Всъщност поправките, които те (министерството на вътрешните работи) внесоха при нас, ние ги подкрепихме, изпратихме ги за одобрение и мислим, че сега министерството на вътрешните работи ще внесе проектоуказ. Това се касае до начина за полагане на изпити, тоест онези изпити, които се предават за разрешение за временно пребиваване, но ще бъдат вземани предвид и при получаване, например, на вид на жителство“, каза той, цитиран от РИА „Новости“.

Според заместник-министъра в условията на голяма конкуренция Русия трябва да предлага образователни реформи и мерки.

Министерството на образованието и науката на Русия препоръчва приемането на чуждестранни студенти в условията на пандемия да бъде максимално либерално, каза заместник-ръководителят на ведомството Пьотър Кучеренко.

„Министерството, разбира се, напълно се застъпва приемът на студенти (чуждестранни), в сегашните условия на пандемия, да бъде максимално либерален и като цяло процедурата за престой на територията в обичайни условия трябва да бъде максимално опростена, включително в рамките на действащите процедури за получаване на… вид на жителство“, каза той.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest