Military Watch оцени модернизирания Су-30

Military Watch даде висока оценка на обновения руски изтребител Су-30.

Списание Military Watch пише, че новият мощен Су-30 с ненадминати летателно-технически характеристики ще стане първият вариант на Су-30, класифициран като изтребител от поколение 4++. Ще е снабден с двигател с управляем вектор на тягата АЛ-41Ф1С, който се използва от руските ВКС от шест години на изтребители Су-35. Забележително е, че Су-30 и Су-35 са създадени на базата на Су-27 Flanker и имат еднакви размери, макар първият да е значително по-евтин и да отстъпва на другите по редица характеристики, отбелязва „Российская газета“.

Очаква се всички самолети от семейството на Flanker в руските ВКС и ВМФ, освен бомбардировачите Су-34 (значително по-тежки), в един момент да преминат на двигател АЛ-41.

Тази силова установка не само значително ще увеличи обсега на полета, но и ще подобри летателните характеристики на машините, като им подсигури по-висока товароподемност, скороподемност и маневреност благодарение на по-високите си КПД и мощност. Използването на унифицирани двигатели от един клас също така значително ще понижи разходите за техническо обслужване на самолетите в руските ВКС.

Аналогичен пакет модернизации беше предложен и за чуждестранните клиенти. Все пак Су-30 е най-широко експортираният изтребител на Русия за последното десетилетие.

Очаква се ВВС на Индия – най-големият чуждестранен ползвател на Су-30 – да предприемат модернизация на авиационния си парк.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest