Military Watch нарече Су-35 ефективно средство за унищожаване на ПВО

Руският изтребител от поколение 4++ Су-35 е предназначен за обезпечаване на превъзходството във въздуха и заслужено се счита за един от най-добрите в своя клас.

Но той е и подходящ за унищожаване на вражески системи за противовъздушна отбрана (ПВО), което го прави наистина универсална бойна единица.

До този извод стигна изданието Military Watch (MW), което анализира възможностите на Су-35. Едно от основните преимущества на изтребителя е неговата свръхманевреност, която се постига благодарение на двигатели с управляем вектор на тягата. Обхватът полета на самолета, датчиците, системите за радиоелектронна борба (РЕБ), авиониката и високото бойно натоварване са съвкупност, която го превръща в изключително впечатляващ боен самолет, с който малко други могат да се сравнят, цитира „Российская газета“.

Както отбелязва авторът на материала, Су-35 първоначално не е в състава на руските сили, разположени в Сирия за провеждане на антитерористични операции. Тези изтребители се появяват там, след като бойците свалят бомбардировача Су-24М, който се оказва без прикритие. Разполагането на Су-35, както и на системите за ПВО С-400, дава ясен сигнал на всички страни, че за в бъдеще подобни инциденти няма да бъдат позволени.

Същевременно арсеналът на Су-35, постоянно попълван с нови видове боеприпаси, позволява на изтребителя да се превърне в заплаха за потенциалните противници не само във въздуха, но и на земята. Така самолетът може да носи половин дузина крилати ракети Х-31, които се произвеждат както в противокорабен вариант, така и за потискане на вражеската ПВО. В комбинация с усъвършенстваните средства за РЕБ това прави изтребителя мощна платформа за преодоляване на вражеската противовъздушна отбрана.

източник:

Pin It on Pinterest