Международен Data Science-хакатон за разрешаване на различни предизвикателства

На 15 май започва седмото издание на международния Data Science хакатон – Datathon 2020, организиран от Data Science Society.

Участници от 3 континента и над 20 държави, включително България, ще бъдат предизвикани да приложат своите познания и умения в областта на Data science, Machine learning & AI, като работят по реални кейсове и се учат от практиката.

Достъп до реални данни и казуси с бизнес и социална значимост привличат за пореден път експерти и ентусиасти за разрешаването на разнообразни предизвикателства, сред които влиянието на климатичните промени върху качеството на транспортната инфраструктура и надеждността и капацитета на обществения транспорт.

За първи път събитието ще се проведе изцяло онлайн, като ще се стриймва на сайта на Data Science Society. В рамките на 48 часа, участниците ще придобият безценен опит с данни, събрани и подготвени специално за международното издание на хакатона.

Datathon-ът е една от инициативите на Data Science Society в подкрепа на open source културата! Всички казуси и решения ще бъдат публично достъпни като основа за разработване на иновативни проекти и обучение в сферата на науката за данни и машинното самообучение.

Общият награден фонд възлиза на над 30 000 USD. В края на Datathon-a екипите представят своите решения, като сред тях се избират и обявяват финалистите. Официалното закриване ще се състои на 20ти май.

Datathon 2020 е събитието, което позволява на ентусиастите от цял свят да се съберат онлайн, обменят опит и знания, и не на последно място – да предизвикат себе си!

Pin It on Pinterest