Маймуните в зоопарка в Екатеринбург започнаха да четат книги от скука по време на карантината

Поради липсата на посетители в зоопарка в Екатеринбург на фона на пандемията от коронавируса, големите маймуни и животни започнаха да се отегчават, съобщиха от пресслужбата на зоопарка.

Служители споделиха, че големите маймуни възприемат посетителите като вид забавление. Гледайки хората, маймуните се опитват да ги копират. Във връзка със затварянето за посетители на зоологическата градина маймуните са се отегчили, така че работниците в зоопарка забавляват животните според специални препоръки, отбеляза „Взгляд“.

Например маймуните в Екатеринбург се забавляват с различни играчки и пъзели.

„Но те, като децата, бързо се отегчават от играчките. Маймуните имат цял набор от тях, вариращи от детски книги с дебели страници, които обичат да гледат, завършващи с големи кукли. Маймуната Джони обича да откъсва краката на куклите и да свири с тях като на барабани“, каза представител на зоологическата градина.

По-малките животни също страдат от липсата на посетители: големите папагали, сурикатите, лемурите и други. Тези животни редовно участват в часове по терапия с животни за деца.

В същото време за повечето други жители на зоопарка липсата на посетители има положителен ефект, никой не ги притеснява. Големите хищници изобщо не забелязват промяната, отбелязаха от зоопарка.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest