„Маша и Mечока“ се състезава за най-търсеното детско шоу в света

Руският анимационен сериал „Маша и Mечока“ продължава уверено да печели популярност по целия свят.

По информация на ТАСС този път анимационният сериал претендира за званието на най-търсено детско шоу в света на наградите Global TV Demand Awards – победителите ще бъдат обявени през януари, пише „Российская газета“.

„Независимата американска аналитична компания Parrot Analytics анонсира номинираните за ежегодните награди за най-търсените в света сериали – 2021 Global TV Demand Awards“, заявиха от пресслужбата на московското студио Animaccord.

„Маша и Мечока“ е единственият руски анимационен проект сред петимата финалисти в категорията „Най-популярни детски телевизионни сериали“.

В тази категория руският сериал ще трябва да се състезава с култови сериали, като „Прасето Пепа“ (Peppa Pig) и „Спондж Боб Квадратни гащи“ (SpongeBob SquarePants), както и с „Пес патрул“ (Paw Patrol) и фантастичната поредица „Междузвездни войни: Войната на клонингите“ (Star Wars: The Clone Wars).

Подчертава се обаче, че уникалността на наградите Global TV Demand Awards е, че победителите се определят не от гласуване на жури, а от публиката – отчита се интересът на аудиторията на повече от сто пазара по света от всички видове медийни платформи.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest