“Магическата светлина на пещерните минерали” – изложба на доц. д-р Красимир Андонов (в съавторство с Алекс Самунджи и Оги Стоянов)

Доц. д-р Красимир Андонов подготвя нова фотоизложба. „Магическата светлина на пещерните минерали“ създадена в съавторство с  Алекс Самунджи и Оги Стоянов, ще бъде изложена в музея „Земята и хората“ между 15-ти до 28-ми ноември.

Фотоизложбата е възможност за посетителите да се срещнат с труднодостъпната красота, която пещерите пазят в гърлата си, отразена през обективите на тримата автори.

Доц. д-р Красимир Андонов е български филмов оператор, фотограф, преподавател и ръководител на специалността „Фотография“ към Филмовия факултет на НАТФИЗ. „Когато аз започнах да преподавам, беше като някакъв вид предаване на щафетата. Когато ме поканиха в НАТФИЗ, си казах, че имам някакво морално задължение да продължа. Същевременно ситуацията е различна – различно е времето, различни са поколенията. Струва ми се, че на днешните студенти им е малко трудно да започнат, но когато се запалят, изведнъж избухват. Тогава виждаш таланта им и разбираш, че всеки от тях носи в себе си нещо различно. Това е хубавото, защото индивидуалността прави твореца. Нашата работа е да се опитваме да стимулираме точно това, да ги подтикнем да изразяват единствено себе си.“

Pin It on Pinterest