Общество

Логвинов: ЕС се сблъска с огромен брой предизвикателства и заплахи

Сега Европейският съюз се сблъска с огромен брой предизвикателства и заплахи. Много от кризите – миграционна, енергийна, хранителна – като цяло бяха създадени от самия ЕС. С цел солидарно да се намерят отговори на тези предизвикателства, е необходим някакъв консолидиращ фактор. И, за съжаление, Русия се превърна точно в такъв фактор.

🔹Санкциите, наложени срещу Русия, вътрешната икономика и руските граждани, са нелегитимни и противоречат на международното право и Устава на ООН. Правен безпредел се случва в мащаби, който досега нямаше място.

🔹Всички тези мерки, включително забрана за директни полети, затягане на визовите практики, разяснения относно санкциите, целят реално да направят невъзможно влизането на руски граждани в Европейския съюз. Виждаме ясно потвърждение на болезнения стремеж на ЕС за колективно наказание на руснаците.

🔹Не може да се говори за каквито и да било отношения с Европейския съюз, който ни обяви тотална война в търговско-икономическа, външнополитическа, информационна и други сфери. Загубихме доверие и уважение към ЕС, който се показа като неспособен да постигне съгласие и просто като ненадежден партньор, ако не завинаги, то явно за дълго време.

©️ От интервю с и.д. Постоянен представител на Русия в ЕС К.М.Логвинов

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest