Литературни понеделници в „Перото“

Изключително вълнуващи срещи ви очакват в клуб „Перото“ през ноември като част от най-новата инициатива на НЦК и „Перото“ – Литературни понеделници.

Благодарение на нея страстните читатели могат да се срещнат в неформална атмосфера с любимите си писатели и да разговарят с тях за литература и за живота наоколо.

На 2 ноември срещите с читатели ще открие Елена Алексиева, която през 2019 година стана носител на наградата „Перото“ в категория „Проза“ за романа си „Свети Вълк“ – книга за България – такава, каквато я вижда и познава авторката. За него Елена Алексиева казва, че е създала образ на един човек, който е до някъде луд, до някъде не съвсем луд и който променя целия свят около себе си.

Следващата литературна среща ще бъде с Георги Господинов на 9 ноември. Последният му роман „Времеубежище“ предизвика истинско вълнение у читателите. В нея Господинов покрива всички теми, по които и преди е работил, но този път с повече мрак, с повече хумор, с по-дълбок поглед върху прехода от младостта към старостта, върху спорните понятия за нормалност.

Емил Андреев, чийто роман „Стъклената река“ бива удостоен с наградата „Най-добър български роман“ за 2005 година, е гостът на Литературни понеделници за 16 ноември. Писателят е категоричен, че без вечните въпроси литературата не се получава и допълва – „късият разказ е сложно и трудно нещо за писане. Разказът трябва да върви гладко и интересно и да дава на читателя хем съпричастност, хем информация.“

С писателя, сценарист, актьор и драматург – Иво Сиромахов ще ви срещнем на 23 ноември. Чувството за хумор на Иво Сиромахов извира от телевизионния екран и печатните медии, от социалните мрежи и разбира се, от книгите му.

В последния за месец литературен понеделник – 30 ноември ще ви срещнем с писателя Радослав Парушев. Творческата му биография включва сборниците с разкази „Никоганебъдинещастен”, „Project Gigamono”, „Животът не е за всеки”, „Смъртта не е за всеки“ и „Само за напушени”. Не по-малко предизвикателни са заглавията на романите му – „Преследване”, „Project Dostoevski”, „Отвътре”. Последната му книга се казва „Изнасилени от чудеса: неоторизирана биография на Ийгълс оф Детметал“.

Билети за „Литературни понеделници“ можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg на цена от 10 лв. 

*Положителен тест за covid-19 осуети и нашите планове за Литературния ни понеделник тази вечер с участието на сценаристите – Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов.

За да не излагаме на риск участници, екипи и публика, решихме да пренасочим срещата със сценаристите за 07 декември.

Закупените билети за събитието ще важат без презаверка за новата дата, а онези от вас, които искат да върнат билета си, могат да го направят на касите на Билетен център – НДК.

Благодарим ви за разбирането и подкрепата. Пазете себе си, близките си и бъдете отговорни! 

Pin It on Pinterest