Общество

Лавров: Само за една година Международното движение на русофилите измина дълъг път

Реч на Министъра на външните работи на Русия С.В.Лавров по време на церемонията по откриването на Втория конгрес на Международното движение на русофилите (Москва, 27 февруари 2024 г.)

💬 Констатирам, че само за една година Международното движение на русофилите измина дълъг път. Днес в нашите редици има представители на повече от 130 държави, разположени както на Изток, така на Юг и Запад.

В тази връзка изглежда закономерно, че деструктивна линия на западните елити за изолиране на Русия, включително в глобалното информационно и културно пространство, и изобщо линията за „отмяна“ на всичко, което по един или друг начин е свързано с нашата страна, претърпя пълен крах.

☝️ Днес за всички здравомислещи хора е очевидно, че опитите на западните столици да „забранят“ развитието на сътрудничеството с Русия не спират никого, освен техните инициатори.

Русия ще продължи да се развива като приятелска страна, отворена към света и провеждаща независима, прагматична, миролюбива външна политика. <…> Настоящите председателства в БРИКС и ОНД, нашата активна, съзидателна работа в ЕАИС, ШОС, Г-20 и много други многостранни формати са насочени към решаването на тези важни проблеми и укрепването на справедливите принципи в международните отношения.

🤝 Заедно със съюзници, партньори и съмишленици от държавите от Глобалния Юг и Изток ще продължим да работим за формирането на по-справедлив многополюсен световен ред, който взима предвид културното и цивилизационно многообразие на света и е създаден да осигури благосъстоянието и просперитета на цялото човечество, а не само на отделни представители на елитите от страните от „златния милиард”.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest