Общество

Лавров изпрати съболезнования до ръководството на МВнР на Ислямска Република Иран

 Съболезнования от Министъра на външните работи на Русия С.В.Лавров до ръководството на Министерството на външните работи на Ислямска Република Иран

💬 Дълбоко сме натъжени от новината за трагичната смърт в резултат на катастрофа с хеликоптер на Президента на Иран Е.Раиси, Министъра на външните работи на Иран Х.Амирабдолахиан и придружаващите ги лица.

▪️ Винаги ще помним тези изключителни политически фигури като истински патриоти на Ислямската Република, които твърдо защитаваха интересите на своята държава и отдадоха живота си в безкористна служба на Родината.

В Русия Президентът на Иран Е.Раиси и Министърът на външните работи на Иран Х.Амирабдолахиан бяха известни като истински, надеждни приятели на нашата страна. Тяхната роля в укрепването на взаимноизгодното руско-иранско сътрудничество и доверително партньорство е неоценима.

🕯 Изказваме искрени съболезнования на семействата и приятелите на жертвите, както и на целия приятелски народ на Иран. В този тъжен час нашите мисли и сърца са с вас.

С.В.ЛАВРОВ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest