Латинска Америка: Членовете на ЕП обменят мнения с министъра на външните работи на Боливия Карен Лонгарич Родригес

Министърът на външните работи на Боливия Карън Лонгарич Родригес ще се присъедини към членовете на ЕП в комисията по външни работи за дебат в четвъртък следобед в 17.45 ч. CET.

Г-жа Лонгарик Родригес изпълнява длъжността министър на външните работи на страната си от ноември 2019 г. като част от правителството, ръководено от Jeanine Áñez, в сила след принудителната оставка на Ево Моралес и отмяната на общите избори, проведени през октомври 2019 г.

Очаква се тя да обсъди настоящата политическа ситуация в Боливия с оглед на предстоящите общи избори, които са определени за 18 октомври, след второ отлагане поради пандемията COVID-19.

На 8 септември шефът на външната политика на ЕС Жозеп Борел обяви, че ЕС ще разположи засилена експертна мисия за избори в Боливия, в съответствие с дългогодишния ангажимент на Европейския съюз да подкрепя мирни, надеждни, приобщаващи и прозрачни избори.

Тази техническа мисия ще се състои от 5-6 експерти, които ще направят цялостен анализ на изборния процес.

Дебатът в четвъртък с членове на комисията по външни работи, делегацията за връзки със страните от Андската общност и г-жа Лонгарик Родригес ще бъде излъчен на живо и може да бъде проследен тук. (01.10.2020)

Пресцентър с председателя на делегацията на Парламента за връзки със страните от Андската общност, г-жа Пилар дел Кастило (ЕНП, ЕС) и г-жа Лонгарик Родригес ще се състои същия ден, преди дебата, пред заседателната зала 4Q2 ( Антал сграда в Брюксел) в 16.00 CET.

Pin It on Pinterest