LADA Granta се сдобива с мощен двигател

Толятинската компания „Супер-Авто“ (дъщерно предприятие на „АвтоВАЗ“) обяви началото на поръчките на автомобили от семейство LADA Granta с 16-клапанен двигател с работен обем от 1.8 литра.

Сега максималната мощност на LADA Granta е 117 к.с. при 5800 об/мин, а максималният въртящ се момент е ограничен до 164 Нм и при 4200 об/мин. „Вазовският“ 1.6-литров атмосферен двигател с индекс -21127 дава съответно 106 к.с. и 148 Нм въртящ момент.

От компанията съобщиха пред „Российская газета“, че за производството на автомобили LADA Granta 1.8L „Супер-Авто“ преоборудва готовите автомобили LADA Granta с 1.6-литров бензинов двигател ВАЗ-21127 с мощност от 106 конски сили.

Външно автомобилите 1.8L и 1.6L не се различават дори под капака.

„Обемът на двигателя е увеличен не от разширението на цилиндрите, а от увеличението на хода на буталата, благодарение на увеличения радиус на коляновия вал, което никак не влияе на живота на двигателя. Благодарение на подобрената динамика на автомобила LADA Granta 1.8L експлоатацията му става по-комфортна, без увеличение на горивния разход“, споделиха от компанията.

Продажбите на колите вече стартираха. За новия двигател следва да се доплатят около 35 000 рубли (505 евро). Срокът за изготвяне е от пет дни при внасяне на предплата за автомобила от 100 000 рубли (1443 евро).

Комплектацията LADA Granta с доработен мотор напълно съвпада със заводската. Колата разполага с петстепенна механична скоростна кутия, но в различни изпълнения и тип купе – седан, лифтбек, хечбек, унивесал и Cross-версия.

Освен малките серии от мощната версия на LADA Granta от „Супер-Авто“ сглобяват още три модификации на LADA 4×4: пикап, медицинска и специална версия за министерството на извънредните ситуации.

Pin It on Pinterest