Кристалина Георгиева сред 100-те най-влиятелни жени във финансите в САЩ

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева влезе в списъка на списание Barron’s на 100-те най-влиятелни жени във финансите в САЩ.

Участничките в него не са класирани според тяхната значимост, а са подредени по азбучен ред въз основа на проучване сред читатели, финансови анализатори и журналисти. Включените в списъка жени са избрани въз основа на техните постижения, лидерство и влияние в рамките на съответните организации и способността им да предопределят бъдещето в сферата, в която работят.

Това е поредното отличие за Кристалина Георгиева, която се нарежда до Министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън, главния икономист на  Световната банка Кармен Райнхарт и други изтъкнати представителки на публичния и частен финансов сектор на САЩ. През изминалата 2020 година г-жа Георгиева попадна в класацията на списание Forbes на стоте най-влиятелни жени на планетата, в списъка на Bloomberg за най-важните хора на 2020 година в категория „Финанси“, както и беше определена сред 100-те най-влиятелни личности на годината в престижната класация на списание Time, в категория “Титани”.

Pin It on Pinterest