Кремъл: Путин няма да се ваксинира пред камера и няма да каже коя ваксина е избрал

Днес президентът трябва да проведе разговор с ръководителя на Сметната палата Алексей Кудрин, както и международен телефонен разговор.

Песков отбеляза, че тъй като процедурата по ваксинация не е сложна, тя ще бъде направена така, че „минимално да повлияe на работния график“ на Путин. Решениятa по всички организационни въпроси ще се вземат от лекуващия лекар на държавния глава, пише MK.ru.

Според говорителя на президента Дмитрий Песков Кремъл умишлено няма да съобщи с какъв препарат ще се ваксинира Путин. „И трите [регистрирани в страната – бел.ред.]ваксини са абсолютно надеждни и ефективни“, подчерта той.

Песков напомни, че на среща с главните редактори на руските медии Путин каза, че в началото на есента по редовен график той трябва да провежда пътувания и срещи с хора, тъй като през септември ще се състоят изборите за Държавната дума. „Той трябва да стигне до този момент така, че да съхрани имунитета си“, каза говорителят на Кремъл.

Песков подчерта, че ваксинацията на Путин няма да бъде публична. „Tрябва да вярвате на думата ни. Няма да покажем това“, каза той и добави, че Кремъл разчита, че съобщенията за ваксинацията на президента да бъдат взети предвид и „възможно най-много хора ще се включат във ваксинационната кампания“.

Той подчерта, че Путин и сега прави много за насърчаване на ваксинациите. „Що се касае до ваксинацията пред камери, на него това не му харесва“, каза Песков, отбелязвайки, че „значението на думите също не трябва да се подценява“.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest