Косопадът вече не е проблем, благодарение на иновативна технология

Косопадът се превръща във все по-сериозен проблем, както за мъже, така и за жени. Стресът, който изпитваме ежедневно, влиянието на различни вредни фактори като алкохол, цигари, приемът на различни лекарствени медикаменти все по-трайно се загнездват в нашите дни и понякога е изключително трудно да избягаме от тях.

Защо хората все по-често съобщават за косопад?

През последните месеци все повече хора страдат от сериозен косопад, който най-често се появява като странична реакция от преболедуване с COVID-19 вирусна инфекция. Поради тази причина все по-често биват търсени различни решения за справяне с този проблем – домашни маски, прием на качествена храна, въвеждане на допълнителни суплементи в ежедневното ни меню. Някои от тях са успешни, други – не чак толкова. И въпреки всичко това, усиленият косопад остава все така сериозен проблем за обществото.

Но през 21. век един от най-иновативните методи, които тепърва ще се утвърждават сред населението, е ефективната трансплантация на коса. Това е процедура, при която имаме преместване на космените фоликули от едно място на скалпа на друго, така че да достигнем равномерно разпределение на косата, да редактираме космената линия, както и да попълним места с липсващи космени фоликули, така че да постигнем еднакви обем и плътност във всеки точки.

Всички ли сме подходящи за трансплантация на коса?

Истината е, че не всички евентуални кандидати за трансплантация на коса са подходящи за тази процедура. Едно от условията е наличието на коса в донорните области, които ще бъдат използвани. От друга страна самото съществуване на коса също не е достатъчно. Трябва да говорим за здрава коса, която е твърда и е подходяща за преместването на космени фоликули от едно място на друго по повърхността на нашия скалп.

Ако сте решили да прибегнете към евентуална трансплантация на коса като процедура, която би съхранила добрия Ви външен вид, то тогава е редно първо да се консултирате с медицински специалист. Той ще може да Ви даде ясен отговор относно причината на Вашия косопад, какво да бъде евентуалното лечение и дали сте подходящ кандидат. Така ще получите мултидисциплинарен подход, благодарение на който ще окажете адекватна грижа за Вашите коса и външен вид.

Pin It on Pinterest