Общество

Концерт на трио „Гофрилер“

В петък, 19 май 2023 г., в резиденцията на Посланичката на Италия в София Н. Пр. Джузепина Дзара триото „Гофрилер“, съставено от солистите на Сицилианския инструментален ансамбъл: Вито Императо (цигулка), Бенедето Мунцоне (виолончело) и Джулия Русо (пиано), изпълни музика от Лудвиг ван Бетовен, Клара Шуман и Винченцо Ферони.

Трио „Гофрилер“, чието име произлиза от известната фамилия от венециански лютиери Гофрилер, изработила някои от най-ценните струнни инструменти в света, включително този, на който свири маестро Императо, е резултат от камерната и концертната зрялост на членовете му, които споделят желанието да обединят индивидуалния си опит и да го насочат към камерната музика. Музикантите, и тримата преподаватели в Консерваторията „Винченцо Белини“ в Катания, обвързват с тази цел различните си музикални личности. Те са резултат от утвърдена международна концертна кариера, характеризираща изпълненията им с особена интерпретативна интензивност, в която абсолютното инструментално майсторство и емоционалната ангажираност винаги са в полза на прецизността на отличаващия ги стил.

На 20 май триото изпълни концерт и в Камерната зала на Софийската филхармония (зала „България“), който беше организиран от Италианския културен институт в сътрудничество с Посолството на Италия в рамките на петото издание на фестивала „Камералия“ с куратор маестро Людмил Ангелов. Там те представиха произведения на Илдебрандо Пицети, Клара Вик Шуман и Лудвиг ван Бетовен.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest