Компания „Сухой“ разкри невиждани снимки на съветския експериментален суперизтребител С-22

За своята 80-годишнина конструкторско бюро (ОКБ) „Сухой“ представи уникални фотографии на досега засекретения изтребител С-22.

Архивните снимки, появили се в интернет, показват пълноразмерен макет на летателния апарат.

Това е съветски проект за разработване на изтребител от ново поколение под обозначението С-22, пише „Российская газета“.

View image on Twitter
View image on Twitter

9907:31 – 16 Dec 2019Twitter Ads information and privacy62 people are talking about this

Работата по създаването му започва в конструкторското бюро през 1983 година. Проектът на изтребителя включва използването на крила с обратна стреловидност. Благодарение на тази аеродинамична особеност нарастват характеристиките на ъгъла на атака и контролируемостта по време на маневриране, особено при ниски скорости, както и при висока подемна сила. Освен това самолетът става по-малко забележим за радарите. Публикуваната снимка показва модел на изтребителя с плоски дюзи. И въпреки че са минали повече от три десетилетия от началото на разработката, този конкретен вариант на дюзата все още се счита за най-оптималното и подходящо решение за самолети от ново поколение.

Едноместният изтребител Су-47 е с дължина около 23 м, размах на крилата – около 17 м. Максимална височина на полета – до 20 км, скорост 2500 км/ч, обхват на полета – до 5000 км.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest