Общество

Колко танка T-72Б3M ще получат руските войски през 2020 година?

Руското министерство на отбраната обяви броя на танковете T-72Б3M, чиито доставки в части на руските въоръжени сили са планирани преди края на тази година.

Според групата за информационна поддръжка на Сухопътните войски като част от заповедта за отбрана на държавата до края на 2020 г. се предвижда да се доставят 120 основни бойни танка T-72Б3M в подразделенията на Сухопътните войски на Руската федерация.

„До края на тази година се предвижда доставката на повече от 120 модернизирани танка T-72Б3M в танковите подразделения на Сухопътните войски. Като част от изпълнението на държавната отбранителна поръчка производителите ще дадат на руското бойно превозно средство на министерството на отбраната значително подобрени бойни и експлоатационни характеристики“, съобщава руското министерство на отбраната, цитирано от сайта anna-news.info.

Така около четири батальона ще бъдат превъоръжени с модернизирани танкове. Един от тях ще бъде в Централния военен окръг.

По-рано, през март, беше съобщено за пристигането на десет танка в състава на Уралския танков батальон в ЦВО. Както заяви командирът на окръга генерал-полковник Александър Лапин, до края на годината батальонът ще получи две дузини модернизирани танкове, които изцяло ще ги въоръжат  с нови тежки бронирани машини.

Модернизираните основни бойни танкове T-72Б3M са оборудвани с допълнителна защита, нов двигател, обновено 125-милиметрово оръдие с подобрена балистика и увеличен ресурс, цифров балистичен компютър и панорамен мерник, който е инсталиран на работното място на командира на машината.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest