Колко ще струва спортната Lada Vesta?

Директорът на подразделението на Lada Sport Владислав Незванкин посочи цената на спортната версия Lada Vesta R1, предназначена за състезания.

Седанът Lada Vesta R1 е спортна модификация на модела, изготвена за професионални състезания и кросове. Разполага с 1,6-литров 16-клапанен двигател с мощност, увеличена от 106 на 175 к.с.

lada.ru

Vesta Sport се отличава още със скоростната си кутия, по-твърди пружини, защитна клетка за пътниците и газови амортисьори. В салона има спортен волан, специална шофьорска седалка с шестточкови предпазни колани и крепежи. Състезателната версия е оборудвана още с автоматична система за пожарогасене.

lada.ru

Цената на такъв автомобил, пише Лада.Онлайн, като се позовава на ръководителя на Lada Sport, е около 2 млн. рубли (около 29 000 евро). Същевременно най-скъпата гражданска Lada Vesta Sport е с начална цена от 1 042 900 рубли (около 15 000 евро).

lada.ru

Всеки желаещ може да си купи състезателната кола –  поръчки се приемат не само от професионални шофьори, но и от обикновените такива, потвърди Незванкин. Lada Vesta R1 може да се движи както на състезателна писта, така и по обществените пътища.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ

Pin It on Pinterest