Общество

Кои световни знаменитости се възхищават от руската кухня?

На какво е готова Мила Йовович за пелмени и къде в Ню Йорк се събират звездите любители на борш?

Чужденците обикновено се отнасят доста резервирано към руските ястия, особено когато става въпрос за холодец или окрошка. Американската рап певица Азилия Банкс наскоро в Twitter нарече руската храна „варварска“ и „най-лошата“ от всичко, което е опитвала, като казва, че обича само палачинки с хайвер и мед. Кои от чуждестранните знаменитости не се страхуват от руските ястия, а дори ги обичат?

Сара Джесика Паркър: За руска храна – на плажа на Брайтън Бийч!

Американската актриса Сара Джесика Паркър по време на автограф-сесия след представянето на парфюма си в Москва.

Американската актриса Сара Джесика Паркър по време на автограф-сесия след представянето на парфюма си в Москва.Evgeny Odinokov/Sputnik

Кисели краставички, туршия, пелмени в бульон – за да намерите цялата тази красота в Ню Йорк, актрисата препоръчва да отидете до Брайтън Бийч, района на съветските емигранти. „Брайтън Бийч е празник за очите и стомаха. По-конкретно ‘Вареничная’, където храната ви отвежда в сърцето на Русия, а сервитьорите и собствениците са толкова учтиви, че ви карат да се чувствате като у дома си“, пише Паркър в Instagram и като доказателство публикува снимка на руската си вечеря.

След посещението си в Москва през 2017 г., актрисата отнася със себе си шоколад „Альонка“ и „Бабаевски“.

Сара не е единствената знаменитост, която посещава руски ресторанти в Ню Йорк: тук идват Рами Малек, Кристина Хендрикс и Линда Рамон.

Мила Йовович: Заради пелмени можете да се преместите в Русия

Мила Йовович промотира филма

Мила Йовович промотира филма „Hellboy“ в ХоливудZUMA Press/Global Look Press

Холивудската актриса не само владее отлично руски език, но и е добре запозната с националната кухня, към която многократно признава любовта си. По време на пресконференция в Москва по повод излизането на последната част на „Заразно зло“, тя дори се шегува, че за пелмени може да остане в Русия. „Никъде не могат да се намерят същите“, казва тя на руски език.

А съпругът ѝ, режисьорът Пол Андерсън, заявява, че най-добрата торта в света е „Наполеон“. Кой би се усъмнил в това!

Мила Кунис: Знае всичко за сельодката под шуба

Getty Images

Изглежда, че Мила просто обожава да разказва на американците за любимите си ястия от руската кухня. Особено за сельодката под шуба. „Наистина мисля, че е вкусно, – казва тя в телевизионното шоу на Джими Кимъл. – Но наистина ли искате да чуете какво е?“ Разбира се, Мила, разкажи, кимва водещият. „Има слоеве: херинга, морков, цвекло, картофи, майонеза… и просто я ядете с лъжица или вилица!“ „Без никакви крекери?“, изненадва се водещият. „Супа ли е?“ „Не, казвам ви, че е наистина вкусно“, обяснява Мила, но не изглежда много убедително.

Когато тя гостува в шоуто на руския водещ Иван Ургант заедно с колегата си Джеймс Франко и разговорът засяга сельодката под шуба, публиката много се радва, че актрисата знае толкова неща за новогодишните салати. Ако се съди по реакцията на Франко, той също няма да готви по тази рецепта.

Тя кара и други колеги да заобичат руската кухня – по време на посещение в Москва се оказва, че на Джъстин Тимбърлейк много му харесва боршът. Мила казва, че той също е ял и сельодка под шуба.

Сред почитателите на най-важната славянска супа се посочва и британската певица Софи Елис Бекстър. „Никога не мога да се наситя на борш“, споделя тя в своя Instagram.

Жерар Депардийо: Можете да пиете борш с вино

Френският актьор Жерар Депардийо пробва вино на вечеря в ресторант

Френският актьор Жерар Депардийо пробва вино на вечеря в ресторант „Ласточка“ в Москва.Anton Novoderezhkin/TASS

През 2014 г. френският актьор с руско гражданство публикува заедно с кулинара Елена Джоли книгата „Руска кухня с френски сос“, която съдържа рецепти на традиционни ястия от известни хора от двете държави. Депардийо препоръчва определен сорт вино към всяка от рецептите. „Елена и аз направихме великолепен борш и други ястия – и всички те са великолепно съчетани с вино“, разказва той в интервю за „Комсомолская правда“. Той признава, че като цяло обича всичко традиционно: „Руските ястия – борш, галушки – ми напомнят на кухнята на баба ми. Ястията, които се готвят дълго време, са това, което обичам.“

автор: АННА СОРОКИНА

източник: bg.rbth.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest