Общество

Китайци от АМТИИ спечелиха златни медали на конкурс в Дрезден

Златен медал за изключителни постижения в камерната музика спечелиха Ли Минхуей /вокал/ и Хуанг Бойо /пиано/ на ХI-ия Международен конкурс и фестивал за изкуства, музика, песни, танци и фолклор „Зимните звезди на Дрезден 2021“.

Двамата китайци са докторанти на проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак и доц. д-р Людмил Петков в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив /АМТИИ/.

„Зимните звезди на Дрезден“ е престижен Международен конкурс и фестивал за музика и изкуства, който традиционно се провежда през януари в Дрезден – столица на Саксония и културната столица на Германия. От тази година арт фестът е в онлайн издание, чрез специална платформа с дистанционно участие, заради пандемията. Журито, съставено от известни немски и чуждестранни професионалисти в областта на културата и изкуството, отличи със специален сертификат и проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, ректор на Академията, за личен принос в укрепването на международните културни отношения, за подкрепа на многонационалните традиции и за професионални постижения.

Организатори на престижния конкурс и фестивал са Международна благотворителна фондация „Фестивални мостове“ със съдействието на Центъра за фестивални и художествени програми за деца и младежи TAYLIS.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest