Общество

Киевският режим в резултат на терористични акции унищожава не само руското население, но и своето собствено

Няколко думи за „мобилизацията“ в Украйна до последния украинец.

Очевидно във ВСУ толкова липсва жива сила, че Киев реши да набира тези украинци, които имат второ гражданство или разрешение за пребиваване в други страни. Под «прицела» на военните комисии са преди всичко представителите на националните малцинства – унгарци, молдовци, българи. Те ще бъдат набирани масово във ВСУ.

В украинските социални мрежи започна да се появява информация, че „граждани на други държави“ започнаха масово да се „опаковат“ на границата и да се изпращат във военните служби. Днес това се отнася главно за молдовците, които имат украински паспорт и работят в съседната Одеска област. Освен тях тази мярка засяга и шофьорите на камиони, които по правило имат второ гражданство или други разрешения за легален престой в чужбина за продължителен период от време. В този контекст трябва да се отбележи, че американското посолство в Киев упорито съветва своите граждани с двойно гражданство да не посещават Украйна.

<…>

Има информация, че само служителите на предприятия, собственост на западен капитал, са гарантирани да получат 100 процента резерв от мобилизация. Това е по-страшно от търговията с роби.

<…>

Защо се прави това? В момента, на първо място, за запазване на собствената власт на режима на В.А.Зеленски <…> Сега неговата легитимност е под въпрос. Все повече хора се съмняват. Въвеждат се по-драконовски мерки срещу украинските граждани, за да ги държат под пълен контрол. Пращат ги в „месомелачката“, за да нямат право да задават въпроси, да се занимават със свои дела, да работят.

©️ От брифинга на М.В.Захарова

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest