Общество

Киевският режим продължава да предприема целенасочени атаки срещу цивилни в руски градове и села

Украинските нацисти действат все по-усъвършенствано, използвайки съвременни видове оръжия.

Най-ужасното е, че децата често са техни жертви.

На 29 юни т.г. в село Городище, Курска област, бандеровските палачи използваха безпилотен летателен апарат, за да хвърлят експлозиви върху къща. Загинаха петима души, сред които две малки деца.

На 30 юни т.г. близо до село Новое, Белгородска област, атакуваха с дрон автомобил, в който е имало петчленно семейство. Загина четиригодишно момиченце, а възрастните са ранени.

Няма съмнение, че всичко това е направено съзнателно. Операторите на дроновете нямаше как да не разберат кого целят.

На 30 юни т.г. в населения пункт Ясиноватая (ДНР) двама непълнолетни и четирима служители на Министерството на извънредните ситуации на Русия бяха ранени в резултат на обстрел от ВСУ с американски реактивни системи за залпов огън „HIMARS“.

В същия ден в Донецк украински снаряд избухна на спирка на градския транспорт, убивайки жена и ранявайки тричленно семейство.

Бандеровците не спират да нанасят удари по гражданска инфраструктура, училища, болници и детски градини.

На 28 юни т.г. с помощта на дронове те се опитаха да атакуват нефтена база в Тамбовска област. На 30 юни – Новолипецки металургичен завод. На 1 юли те обстреляха училище в Донецк от реактивна система за залпов огън „Град“, поразиха най-голямата птицеферма в Белгородска област в населения пункт Новая Таволжанка, където един човек загина и двама са ранени.

©️ От брифинг на заместник-директора на Департамента за информация и печат на МВнР на Русия А.Е.Настасин

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest