Общество

Киберпънк бабушки: на тези баби не бихте посмели да помогнете на пътя

След като разгледате тези снимки, ще промените мнението си за „беззащитните“ възрастни дами

Как си представяме руските бабушки? Прекрасни, пухкави същества, които пекат пайове, плетат чорапи и излъчват топлина.

Едуард Набиулин

Но какво ще стане, ако имат и по-тъмна страна? Ами ако не са ангелите, за които ги мислим? Илюстраторът Едуард Набиулин от Москва разкрива още един аспект от тяхната природа.

Едуард Набиулин

Главният герой в киберпънк фентъзи поредицата му е Бабушка Петровна. Бъдете сигурни, че тя и нейният фееричен съмишленик Кузминишна няма да ви позволят да се прередите на опашката, за да зададете „бърз въпрос“!

Едуард Набиулин

Някога чували ли сте нещо за руските народни лечения? Много бабушки се кълнат сляпо в тях и вместо хапчета лесно прилагат зелеви листа при възпалени места и правят билкови лекарства. И, разбира се, няма по-добър лек за обикновена настинка от… стъклени буркани на гърба, закрепени чрез засмукване! (Още един трик на бабушка – всичко може да се излекува с урина!)

Едуард Набиулин

Бабушките преминават през бюрокрацията като нож през масло и с радост се бият, а ако водата спре – Господ да е на помощ на виновниците.

Едуард Набиулин

И ако си имат работа със социална сигурност, никой не е в безопасност. Отделът, в който бабушките отиват да получават различни субсидии и обезщетения, съществува още от съветските времена, така че те са добре квалифицирани във всички видове бойни техники.

Едуард Набиулин

Непълнолетните служители ще се опитат да ги отпратят, като поискат допълнителни документи или затворят рано за обяд, но бойният дух на бабушката не може да бъде съкрушен!

Едуард Набиулин

Харесвате ли красивия Архипич? Помислете колко е трябвало да понесе от киберпънк бабушкте…

Едуард Набиулин

Разбира се, снимките са хумористични, но те отразяват мисленето на много възрастни хора, израснали в напълно различни условия и, разбира се, с доста по-строги схващания от днешната младеж.

автор: АЛЕКСАНДРА ГУЗЕВА

източник: bg.rbth.com

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest