Kaufland България дари 40 000 лева на община Петрич

Средствата са под формата на ваучери за храна за подпомагане на нуждаещи се

София, 13 януари 2022 г. – Kaufland България дари 40 000 лева на община Петрич за подпомагане на пострадали при наводненията там в края на миналата година, както и на хора с увреждания и социално слаби жители на общината. Средствата са под формата на ваучери за храна и вече са предоставени от общинската администрация.

В средата на декември миналата година проливни дъждове предизвикаха наводнения и причиниха сериозни материални щети върху инфраструктурата и имоти на граждани в редица общини в южната част на страната. На територията на община Петрич беше обявено бедствено положение дни, преди Kaufland България да открие своя хипермаркет в града.

„Не можехме да останем безучастни към случващото се в Петрич. Нашето желание е да не бъдем гост, а жител на всеки град, в който присъстваме, и затова за нашата компания е традиция да допринасяме за развитието на местната икономика, да сме съпричастни към местните проблеми, да участваме активно в обществения живот“, каза Гергана Димитрова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Kaufland България.

Първият хипермаркет на компанията в Петрич отвори на 15 декември 2021 г. с инвестиция от близо 19 милиона лева, асортимент от близо 15 500 продукта и местен екип от 80 човека. Това е 61-ият хипермаркет на Kaufland в България, а Петрич е 35-ият български град, в който веригата присъства.

Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, която Kaufland България разгръща под слогана „Действията носят промяната“. Компанията работи последователно по проекти и инициативи с конкретен принос в полза на хората и природата. За своята дългосрочна политика за корпоративна социална отговорност Kaufland България е отличена с множество награди.

За Kaufland България

 Kaufland е част от водещата европейска група в сектора на търговия на дребно Schwarz. В България компанията е пазарен лидер с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 500 служители. Kaufland има 61 хипермаркета в 35 града с асортимент, надхвърлящ 20 000 артикула в най-големите обекти. За времето от своето идване в България през 2006 г. до днес компанията се превръща в значим фактор за стимулирането на националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,4 млрд. лева. Вижте повече на www.kaufand.bg

Pin It on Pinterest