Карфиол „Пържен ориз“
Насладете се на разкошния вкус и бързото приготвяне на „Пържен ориз“ от карфиол – ястие, което обещава ресторантско качество с лекотата на домашно приготвяне.
Той е универсален, позволява както варени, така и сурови препарати и приветства вашия собствен обрат с предпочитани зеленчуци и билки.съставки:
- 1 среден карфиол (около 6 чаши цветчета)
- 1 ч. л. кокосово масло
- ½ глава червен лук, нарязан на кубчета
- 1 инч джинджифил, смлян
- 3 скилидки чесън, смлени
- 1 голям морков, нарязан на кубчета
- ½ чаена лъжичка суров мед (по избор)
- 1 ч. л. морска сол
- 1 чаша кориандър, пресен
- ¼ чаша бадеми, нарязани (по избор)
- 1 лайм, за сок
Инструкции:Разбийте цветчетата карфиол в кухненски робот до груба „оризова“ текстура. Задушете лука в кокосовото масло, докато стане прозрачен. Добавете джинджифил, чесън, морков. Гответе докато омекнат.Разбъркайте ориза от карфиол, сусамовото масло, кокосовите аминокиселини, меда и солта. Гответе докато оризът омекне. Гарнирайте с бадеми, сусам и малко сок от лайм.За сурова версия смесете ориза от карфиол с лук, джинджифил, чесън и зеленчуци. Добавете сусамовото масло, аминокиселини, сол. Оставете да се маринова и сервирайте със същите гарнитури.Опитайте този питателен и възхитителен обрат на класическия пържен ориз.#Карфиол #здравословнарецепта
АНАСТАСИЯ ИГНАТЕНКО