Общество

Капитан инж. Костадин Недев е обявен за един от „Архитектите на бъдещето”

Създателят на платформата за технологично обучение „Млад изобретател“ капитан инженер Костадин Недев е отличен с наградата ARCHITECTS OF TOMORROW на организацията Emerging Europe, които имат за цел да признаят изключителни личности, проекти, инициативи, организации и компании, които имат значителен принос за социалното, икономическо и демократично развитие на региона.

Това се случи в Европейския парламент в Брюксел, Белгия, в началото на ноември 2023. Наградата беше връчена от Андрю Вробел, който е основател на Emerging Europe.

„Децата-инженери са естествения интелект на всяка нация. Все по-често виждаме деца, които не си играят с топка. Пред спорта хлапетата избират телефона или таблета. Задачата на „Млад изобретател” е да формира поколение млади хора, които по креативен начин разбират как работят технологиите и могат да създават нови решения вместо да бъдат консуматори на умни устройства” каза капитан инж. Недев пред публиката, и гостите на събитието сред които бяха Мишел Шефър, директор на Европейския съвет по иновации, Мишел Симонс, генерален мениджър на Microsoft Централна Европа.

Другите отличени са група, състояща се от 28 изключителни личности – по един за всяка страна от развиваща се Европа и Централна Азия.

Инж. Костадин Недев с отличието „Архитект на бъдещето“

Андрю Вробел връчва наградата на инж. Костадин Недев

Сборна снимка от „Архитектите на бъдещето“

До края на 2023 година „Млад изобретател” планира нови групи в Пловдив и Смолян. За предстоящите обучения през 2024 година, може да следите сайта или фейсбук страницата https://www.facebook.com/YouthInventorBG

Повече за Emerging Europe може да научите тук 

Повече за „Млад изобретател” https://mladizobretatel.bg/

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest