Общество

Кандидат-студенти от 10 държави проявяват интерес към приемните изпити в ТрУ

Кандидат-студенти от 10 държави проявяват интерес към приемните изпити в ТрУ, сочат данните за проследяване, чрез системата, с която работи IT-отделът на висшето учебно заведение в онлайн-приема.

Сред тях най-силен е интересът на кандидати от Обединеното Кралство, следвани от Испания, Австрия, Германия, Гърция, Украйна, САЩ, Кралство Бахрейн и Канада.

Системата показва още, че от българските кандидат-студенти, ТрУ е най-предпочитан от жители на София – 21 процента, на второ място с близо 12 процента са от Стара Загора, следвани от Пловдив, Бургас и Кърджали.

Най-висок дял от кандидатите заемат във възрастовия диапазон от 25 до 34 години с 33,5 процента и от 18 до 24 години с 27,5 процента, като близо 70 процента от тях са жени и 30 процента мъже.

Всеки, който желае може да кандидатства онлайн в няколко лесни стъпки на този адрес: http://priem.uni-sz.bg/ .

 Припомняме, че приемът на документи за кандидат-студентите, които ще се явяват с изпит продължава до 26-ти юни на място, онлайн и в бюрата на ЦКПИ и НАПС в страната, а тези , които ще участват в класирането с оценка от държавен зрелостен изпит ще могат да подадат заявления в Тракийски университет до 3-ти юли.

А за чуждестранните студенти, които искат да участват с английските програми за медицина и ветеринарна медицина предстоят още две кандидатстудентски изпитни сесии на английски език – в края на месец юли и в края на месец август.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest