Канадците сe впечатлиха от новия руски мотоциклет „Урал“

Канадският портал HotCars се впечатли от руския мотоциклет „Урал“ Gear Up от 2021 година.

Изданието припомня, че предшествениците на съвременния „Урал“ в СССР се появяват преди Втората световна война, когато съветското ръководство, виждайки ефективността на немските военни мотоциклети BMW R71, решава да създаде подобна техника за Червената армия. Фашистка Германия отказва да продаде мотоциклетите на Съветския съюз, но Москва успява чрез шведски посредници да се сдобие с пет екземпляра BMW R71. Съветските инженери ги изучават и създават мотоциклета М-72, който става родоначалник на руските тежки мотоциклети с кош, РИА „Новости“.Първият мотоциклет

Първият мотоциклет „Урал“ М-72, базиран на модела BMW R71.Joergens.mi/Wikipedia

Според автора на материала съвременните машини са оборудвани с боксерен двигател от 750 куб. см с 41 конски сили. Дисковите спирачки и електронният инжекцион дават на водача възможност да се наслади на обиколка със старинния мотоциклет в съчетание със съвременна надеждност, а допълнителното задвижване на колелата на коша му дава по-добра проходимост извън пътя. Но далеч повече похвали, твърди порталът, заслужава атмосферата, създавана от „Урал“.

„Карането на един такъв – това е извънвремево, интуитивно преживяване. Винтидж видът на мотоциклета привлича вниманието навсякъде, където отиде. Този мотоциклет с кош е сред любимите ни за всички времена!“, пише порталът.

Освен това авторът на статията отбелязва, че съвременните мотоциклети се отличават от по-старите модели с по-високи стандарти на производство и подобрено качество на материалите.

източник:

Pin It on Pinterest